Monday, 21 June 2021

THE PROMISED LAND: DILABEL KLUSTER MAHKAMAH: FAIZ MOHAMMAD!!UMNO MASIH BOLIH MENELAN..MEMANG BACUL UMNO NI!!

Bismillahhirrahmannirrahim.

Mula mula melabel 'binatang politik" bagi mereka yang 'mahu.parlimen.bersidang', kini pemimpin tertinggi UMNO pula digelar sebagai "kluster mahkamah" pula olih Faiz Mohammed kerana memberi "14 hari time frame" kepada Mahiaddin untuk Parlimen bersidang.

Peergh..pedas dan berapi ayat mamat.Faiz.ni.

Kalau UMNO dan Pemimpin UMNO masih lagi bersedia 'menelan dan manjilat ludah kahak' yang Faiz semburkan..tak tahulah nak cakap apa la lagi.

Begitulah nasib Ahli UMNO dibawah Zahid Hamidi.

Walaupun sudah diberikan mandat olih Ahli UMNO untuk President menarik sokongan terhadap PN namun...sehingga hari ini.."telur" Zahid semakin mengecut.

Kini PN tidak lagi memerlukan kepimpinan Tertinggi mereka untuk membelasah atau menghina pemimpin tertinggi UMNO mamadai dengan menggunakan Ahli Kerja Tertinggi saja... itu pun UMNO dan jenteranya tak mampu melawan balik.

Hahahaha 😂🤣😂🤣

Begitulah nasibnya UMNO bila tak dapat nak mempertahankan diri dan maruah bilamana Presiden nya terpalit dengan berpuluh skandal rasuah.

Selagi Zahid memegang tampuk kepimpinan,selagi itulah UMNO akan dihina dan diperlekehkan.

Nak harap.Ismail Sabri.. cakap tutup pintu depan tetapi...( Las las kelok gak alasan lain..takut hilang jawatan)

Nak harap KJ..heem.. Ahli UMNO dah serik dan didakwa ada jugak kes KBS dibawah dia dahulu.

Nak harap Hishamuddin..sama.gak..tiada roh perjuangan..lari malam.bila BN kalah PRU14. Dan kes helicopter pun tak sebut lagi.

Nak harap Annuar Musa..kes Mara pun tak selesai, kes terdahulu diera Mahathir pun disimpan.dibawah karpet olih Mahathir. Tapi yang tak leh tahan..dia ada kes menabalkan sultan Kelantan dulu.. hahahaha 

Sapa lagi....

Dikala rakyat sudah mula meyakini BN dan UMNO didalam beberapa pilihan raya kecil Parlimen dan Negeri.. alih alih.Zahid nak hambik balik kuasa..apa jadi?????

Terus UMNO dan Pemimpin yang tak terlibat telah dihina dan belasah.olih rakyat.gara gara Zahid nak terus jadi President.

Sekarang apa jadi...nak buat keputusan pun tak berani.. macam pondan..

Sajat pun lebih berani dari Zahid.

Berani dan selemba je Sajat cakap "aku nak keluar dari agama' tapi Zahid berani tak nak cakap tarik sokongan hari ini terhadap PN?

Contohilah Najib..dia berani dan gentleman dalam menentang walaupun Kerajaan PH dan PN nak membunuh hayat politik nya..tetapi dia steady..

Walaupun Najib sudah tiada kuasa berbanding Zahid, tetapi follower dia tetap bersama dia walau dimana, tetapi apa yang Zahid ada?

Sokongan dari Ahli Parlimen pun dah mula menjauh sekarang ni. 

Sebaiknya serahkan lah kuasa kepada Timbalan Presiden. Biar Timbalan pulak mengatur langkah agar UMNO dapat mencorakkan new norm dalam menghadapi PRU 15 nanti.

Cukup cukup lah Zahid..jangan rosakkan lagi UMNO.. sudah sudahlah..tiada rezeki kau.nak jadi Perdana Menteri.

Orang dah tak memandang tinggi pada kau lagi..apa guna berjawatan Presiden UMNO' kalau Ahli dan rakyat tidak hormat pada kau.

Berhenti saja la...

Cahaya Al Majid.


No comments:

Post a Comment