Thursday, 9 December 2021

THE PROMISED LAND: KALIMAT "WALAHHI,WABILLAHI,WATAULLAHI" SIAPA BAKAL TERAZAB!!!!

Bismillahhirrahmannirrahim.

BERSUMPAH atas kalimat ALLAH SWT dan menyerahkan segala ketentuan diri akibat terfitnah mahupun dituduh olih pihak ketiga merupakan jalan terbaik bagi mengembalikan keyakinan diri sendiri. 

Mungkin dari pandangan masyarakat Islam  yang telah luntur kepercayaan mahupun telah kurangnya keimanan terhadap "keadilan Tuhan" yang menyangka bahawa azab Allah SWT tidak akan berlaku didunia? Dan mengandaikan beliau mahu menjadikan ALLAH SWT sebagai tempat terakhirnya dalam membuktikan kebersihan dirinya? 

Mahupun mahu hendak dilihat sebagai "cara melepasan" diri  dari keaiban?

Yakinlah !! Tidak semua balasan keatas kesalahan manusia tidak akan berlaku didunia malahan sudah terbukti bahawa  banyak "balasan" dari ALLAH SWT "dibayar cash' ketika didunia lagi. 

Ditambah lagi dunia kini berada dizaman fitnah atau akhirzaman.

Semalam apabila Najib telah dikekalkan hukuman bersalah keatasnya.

Juga beliau diadili olih Mahkamah Tinggi dan Mahkamah Rayuan ,malahan mereka menetapkan perkara yang serupa.

Walaupun kedua dua pihak berhujah, dimana satu pihak menuduh dan disatu pihak membela namun untuk mencapai keputusan yang dapat memuaskan hati , bermacam macam justifikasi dibincangkan dan di perdebatkan.

Hakim mengatakan sabitan adalah benar dan tiada keraguan tetapi disatu pihak mengatakan terdapat keraguan munasabah yang bolih dipertikai..

Mengikut undang undang negara, keputusan para Hakim tidak bolih dipertikai mahupun dipersoal kerana ianya adalah muktamad. Dan yang bolih dilakukan hanyalah "merayu" keMahkamah yang lagi tinggi. 

Itu lah aturannya.

Sebenarnya banyak persoalan yang timbul dalam kes ini yang masih tidak terjawap yang menimbulkan kesangsian berganda terhadap yang dituduh.

Tetapi, alhamdullilah, Najib amat berani dalam melafaskan kalimat "wallahi,wabillahi, wataullahi' dalam menafikan keterlibatan diri beliau dalam kes tersebut.

Dimata orang awam "lafas" yang dibuat Najib itu mungkin tidak akan membawa apa perubahan mahupun tidak makna tetapi sebenarnya "implikasi' dari " kalimat lafas"yang disebutkan Najib itu amatlah besar bahananya.

Sebenarnya Najib mempertaruhkan "hela hela' bala atau balasan ALLAH SWT kemuka pintu hadapan rumahnya, sekiranya beliau berbohong.

Tetapi sekiranya Najib benar benar tidak bersalah dan teraniya.. inshallah..bala pasti akan berbalik pihak yang menuduh dan yang memfitnah beliau.

Perkara yang serupa juga pernah dilakukan olih Najib ketika beliau difitnah dalam kes pembunuhan Altantuya.

Yakin atau tidak.. sebelum PRU 14 gerombolan ini berjemaah menuduh beliau terlibat...

Apa jadi selepas Najib 'bersumpah laknat'?

Kerajaan mereka tumbang !!!hanya bertahan 22 bulan saja!!

Mereka berkata ini adalah kebetulan dan tiada kena mengena dengan sumpah Najib!

Hahahaha 🤣😂😂

Kebenaran Firman Allah SWT yang mana satu yang mahu kamu nafikan??

Ini kali kedua Najib "menyerahkan" batang tubuhnya kehadrat' ALLAH SWT untuk diperhitungkan.

Siapa bakal terkena ataupun adakah sumpah bakal makan diri Najib???

Inshallah..dalam masa terdekat kita akan saksikan 'bala bala yang akan menerjah"

Siapa kena!siapa kena! siapa kena!

Cahaya Al Majid.

 


No comments:

Post a Comment