Friday, 18 June 2021

THE PROMISED LAND: HAHAHAH 🤣🤣🤣 KERAJAAN TAK GAGAL KAWAL COVID KATA AZMIN!!!

Bismillahhirrahmannirrahim.

Hahahah 😂😂😂 nak tergelak bila Azmin kata Kerajaan tak gagal dalam mengawal Covid 19!!!

PKP 1.0 tu apa?

PKP 2.0 tu apa?

PKP 3.0 tu apa?

Akibat dari Covid 19 yang dikata Azmin bahawa Kerajaan telah berjaya mengawal!!!

Atau Azmin tengah terbayangkan keindahan peristiwa di Hotel diSabah???

Tidak kah semua PKP itu diadakan bila mana Covid 19 sedang rancak penularan.

Adakah Azmin nak menyatakan bahawa kes jangkitan Covid 19 yang telah mencecah angka 685,000 itu juga satu kejayaan yang telah berjaya dikawal oleh Kerajaan?

Dan adakah angka kematian yang telah meningkat setiap hari dan hampir keparas 4,300 kematian itu juga satu kejayaan pengawalan olih Kerajaan?

Dan adakah dengan kebenaran pembukaan sektor pembinaan dan pengilangan yang sememangnya menyumbang lebih dari separuh jangkitan Covid 19 dalam negara juga dikira sebagai  kejayaan ke oleh Azmin?

Tak cukup dengan itu, adakah dengan meningkatnya kadar pengangguran dan kadar kehilangan kerja dikalangan rakyat  didalam negara juga hendak dikira sebagai kejayaan Kerajaan juga ?

Nak tanya sikit!!! kenapa dengan adanya PKP bersileh ganti ditambah dengan Darurat adakah kes COVID 19 tidak meningkat dan adakah  kes kematian semakin menyusut?

Apa yang rakyat nampak Covid-19 semakin tak terkawal, kematian tak surut surut, ekonomi rakyat semakin gawat, pengangguran semakin meningkat, kejayaan apa yang nak didendang ni?

Kejayaan apa yang berjaya hendak dilaungkan kepada  rakyat ni???

Rakyat bodoh ke?

Cahaya Al Majid.


No comments:

Post a Comment