Saturday, 16 October 2021

THE PROMISED LAND: DOA DITANGGUH SEBAB KJ MULA LUPA DIRI ATAU ANGKUH!!!

Bismillahhirrahmannirrahim.

SIAPA DAJJAL SIAPA MAJAL???

Sepatutnya selepas habis tempoh 2 bulan atau 60 hari, baru saya mahu menyambung semula tentang isu yang saya tuliskan yang bertarikh 26 August 2021 dalam coretan "Renungan Jumaat" bertajuk 'kabinet 9 bulan".

Dalam tuliskan tersebut telah saya katakan bahawa angka kematian tertinggi Covid 19 telah dimateri iaitu pada kadar 25,599 sehari dan tidak lebih dari itu. Dan angka kematian tertinggi sehari juga tidak akan melebihi angka 393 orang sehari selepas tarikh 26hb August 2021.

Alhamdullilah..semua benar!!

Dan angka.jangkitan dan kematian semuanya tersekat pada angka yang dikata. Alhamdullilah.

Janji Allah SWT Benar!!

Dan penurunan angka jangkitan dan kematian juga sudah menurun bermula dari tarikh 26 August sehingga kehari ini.(penurunan hari hari berlaku dalam tempoh 2 bulan)

Dari angka 25599 jangkitan dan 393 kematian tertinggi, hari ini jangkitan hanya berjumlah 7506 dan kematian yang dicatat semalam adalah 89 kematian.

Walaupun belum cukup dua bulan atau 60 hari, penurunan bagi kes jangkitan dan kematian telah menyusut dengan ketara. Walaupun mereka meyakini bahawa vaksin adalah penyelamatnya. 

Hebat 'hadith" keluaran WHO dalam mentarbiahkan antara sains dan data yang dimuliakan WHO!!! olih KKM, KJ dan Kerajaan PN 2.0. 9 bulan.

Walaupun anda  dan mereka mencuba untuk menafikan kata kata saya dengan mengatakan bahawa sebab penurunan angka jangkitan dan kematian adalah kerana ramai rakyat telah divaksin, yang sehingga kini telah melebihi 91 peratus bagi golongan dewasa dan melebihi 70 peratus bagi kelompok remaja dibawah 18 tahun, namun itulah istilah yang selalu kamu didendangkan.

Kini KKM atau Menterinya sudah mula bercakap kasar serta angkuh!!!dan kini mereka sudah mula mengangkat darjat atau "hadith" dari Kitab WHO ini untuk diimani secara paksa  kepada rakyat teramai termasuk ulama.

Peergh...dengan angkuh  KJ kata,dia mahu MENYUSAHKAN hidup mereka yang tidak mahu divaksin!!!

Nampaknya KJ telah mengistiharkan "perang" atau "berseteru" dengan golongan yang tidak mahu beriman dengan kehendak dari WHO ini. 

Alhamdullilah!!! laungan anda di sahut!!!

Sedarlah wahai KJ dan Kerajaan PN 2.0. 9 bulan!!

Ingat!!! Menyesal kemudian hari sudah tidak berguna lagi!!!

Tarikh 60 hari bakal berakhir pada 25 Oktober 2021 seperti yang dilafaskan.. inshaallah..pengistiharan pemeterian tentang angka jangkitan dan kematian yang dilafaskan kini telah "ditarik balik" atau dibatalkan sertamerta.

Tunggu !!! Bala Allah SWT bakal menyusul!!!

Kepada KJ , KKM dan Kerajaan PN2.0. 9 Bulan Ismail Sabri..bermula 18 August angka jangkitan bakal mencanak semula dan kematian juga bakal berada pada paras meningkat.

Kegagalan 100 hari Pemerintahan anda sudah bermula!! Masaalah dalam negara bakal bertimpa timpa dan orang politik bakal beramuk sesama sendiri.

Sama.sama kita tengok dan saksikan adakah "data dan sains" yang kamu yakini dan imani itu , atau yang kamu jaja dan yang kamu agungkan dari WHO itu bakal dapat kamu pertahankan?

Bersedialah!!!?

Cahaya Al Majid.No comments:

Post a Comment