Wednesday, 24 November 2021

THE PROMISED LAND : MAHATHIR NAK BENAM NAJIB MELALUI MAHKAMAH TETAPI NAJIB DAPAT PELAMPUNG GHAIB.

Bismillahhirrahmannirrahim.

JALAN ADA LAH PILIHAN!!!

"Panjang usia juga bukan bererti keberkatan dan umur singkat  juga bukan tanda keberokahan".

Dendam.kesumat sememangnya tidak dapat dikawal. Kemungkinan kerana "hajat" tidak dipenuhi maka "dendam kesumat' telah terpahat dihati tanpa sempadan.

Mahathir sanggup melakukan apa saja demi memuaskan "Hawa nafsu syaitan"nya walau dengan apa cara sekalipun, janji hati puas.

Manusia yang melakukan kesalahan akan ditangkap polis akan dihadapan kemuka pengadilan. Dan jika didapati bersalah pun kita tidak akan berulang ulang bercakap tentang kesnya memadai dan reda dengan hukuman yang telah disabitkan. 

Dan jarang juga kita mendengar ada manusia yang suka meratib setiap hari akan kesalahan orang  yang telah terdakwa dimahkamah tetapi tidak bagi batang tubuh Mahathir, meratib Najib setiap hari atau setiap ada kesempatan terhidang mungkin meningkatkan kecerdasan otak nya, agaknya!!?

Mungkin meratip kes Najib telah menjadi amalan seharian Mahathir demi untuk mendapat perhatian dari orang lain.

Pemahaman Perlembagaan tentang undang undang negara pun sememangnya memberikan hak kepada mana mana individu yang didapati bersalah untuk membuat Rayuan sehingga keperingat tertinggi dan hak itu sedang dipakai olih Najib dan keistemewaan itu terpakai kepada setiap warganegara sehingga Rayuan selesai.

Hak Perlembagaan yang mana satu Mahathir mahu menafikan terhadap Najib?

Wang jaminan ditawar Mahkamah yang dikenakan terhadap tertuduh juga memberikan keistemewaan kepada  tertuduh untuk bebas bergerak seperti orang biasa.

Jadi.hak Perlembagaan yang mana satu mahu Mahathir nafikan terhadap diri Najib.

Nampaknya Mahathir mungkin lupa bahawa bumi ini bulat dan janji janji ALLAH SWT Benar.

Selagi tiada saksi nyata yang mengesahkan bahawa ada arahan bertulis dari Najib mahupun ada saksi mata mendengar bahawa sememangnya Najib sendiri yang melafas dengan kata kata "mengarah" sendiri semua isu"tuduhan salahlaku"keatasnya, selagi itulah tuduhan ini "banyak kesamaran"  yang perlu diungkai.

Musuh politik Najib berusaha bermati matian untuk meguburkan karier politik.Najib dengan memenjarakan beliau walau dengan apa cara sekali pun tetapi ketentuan perjalanan seorang bukan ditangan manusia tetapi Yang Hak adalah penentunya.

Seperkara yang perlu kita fikir , kenapa negara kita dimakmurkan dengan limpahan ekonomi sepanjang 9 tahun berperdana Menteri kan Najib.

Dan Kekayaan negara berjaya ditambah dari RM800 billion keparas RM2 Trillion Ringgit. 

Dan Najib berjaya membuat banyak pelaburan diluar negara yang menghasilkan pendapatan tambahan dan negara memiliki banyak asset berharga diluar negara.

Dan perlu di ingat Malaysia dIjadikan "konspirasi' olih pihak tertentu , siapa sasarannya, kenapa MH370 dihilangkan dan kenapa MH17 ditembak dan kenapa insiden ini berlaku ketika Najib adalah Perdana Menteri?

Membentangkan fakta diatas, inshallah, Najib bakal terlepas dari "paksi terpaksa" pada keputusan Mahkamah pada 8hb December nanti.

Adil kepada pihak kami dan tidak adil kepada mereka, tetapi itu bukan ukuran,  meniti titian adalah ranjau perjalanan yang perlu dilalui untuk mencapai kebenaran bagi menyempurnakan amanah dalam perjalanan yang telah ditetapkan.

Cahaya Al MajidNo comments:

Post a Comment