Wednesday, 30 March 2022

THE PROMISED LAND : ADAKAH RAKYAT PUAS HATI SEBAB GENG PAKATAN BERJAYA TAMBAH HUTANG RM614 BILLION DLM MASA 40 BULAN BERBANDING 61 TAHUN BN?

Bismillahhirrahmannirrahim.

Alhamdullilah.. nampaknya kepimpinan Pakatan Harapan diterajui PPBM atau Bersatu Mahathir selama 22 bulan dan 17 bulan dibawah lambang Bersatu juga yang dikemudi Mahiaddin telah berjaya mengangkat hutang negara keparas RM1.3 Trillion.

Syabas!!! "Atok" dan  tahniah  "Abah Kau".

Kedua dua watak  yang berperanan sebagai Perdana Menteri ini telah berjaya mengumpul lebih kurang RM614 billion hutang dalam jangka masa 39.bulan saja. 

Ini merupakan pencapaian terbaik mengalahkan 61 tahun Kerajaan BN memerintah. 

Syabas..team.Pakatan Harapan yang dibarisi olih :-

PPBM @ Bersatu .. tahniah buat Mahathir yang dibantu Mahiaddin sebagai Timbalan PPBM.

PKR ..tahniah buat Anwar Ibrahim yang mendengar dan menurut kata 'pakar strategy"yang " mempunyai "formula ajaib' iaitu  Rafizi Ramli serta gerombolannya. Idea Rafizi untuk menggantikan GST dengan SST nampaknya berjaya melompongkan pendapatan tetap negara..tahniah Rafizi.

Kerana kelompongan pendapatan dari GST telah menyebabkan Kerajaan PH pimpinan Mahathir terpaksa meminjam Wang samaada dari dalam negara mahupun dari luar negara dan dalam waktu yang sama harta berharga milik negara mula dijual semahunya termasuklah harta Tabung Haji.

DAP.. tahniah buat Lim Kit Siang dan Lim Guan Eng kerana sanggup " menjilat Mahathir ' demi kelangsungan kuasa buat keluarga sendiri yang akhirnya DAP juga menjadi penyumbang aktif dalam melaksanakan ajenda Mahathir dalam menjatuhkan Najib dan BN dengan harga paling mahal dalam sejarah iaitu RM 614.billion.  

Kredit juga harus dipanjangkan kepada Tony Pua kerana menjadi Penasihat terhebat dalam pelupusan harta dan peningkatan hutang kerana menjadi penasihat terhebat Lim Guan Eng  alaf ini.

PAN atau Amanah..sekalung tahniah.juga.buat Mat Sabu dan Saf kepimpinanya yang juga menjadi penyumbang kepada pertambahan hutang negara dari RM686 billion dibawah BN kepada RM 1.3 Trillion dibawah Geng Kerajaan Pakatan Harapan yang berlaku dalam tempoh 39 bulan saja 

Hebat, hebat hebat...

Kepada rakyat jangan lupa berterima kasih kepada Geng Pakatan Harapan terutama :-

Mahathir, Mahiaddin dan kepimpinan Bersatu atau PPBM nya,

 Lim Kit Siang, Lim Guan Eng dan seluruh kepimpinan DAP,

Anwar Ibrahim, Azmin Ali, Rafizi dan seluruh kelompok PKR serta  

Mat Sabu dan Geng Labu Labinya dalam Amanah.

Terima kasih !!!! Kerana anda semua yang telah menyumbang secara aktif kepada bertambahnya hutang negara keparas tertinggi iaitu Rm1,300,000,000,000.

Hanya kerana marahkan Najib yang dituduh buat hutang RM50 billion dalam 1 MDB ..yang akhirnya hutang 1 MDB hanya  setakat RM31 billion saja,.

Adakah berbaloi negara dibebankan dengan penambahan hutang sebanyak RM614.billion dalam tempoh 39 bulan semata mata hendak memuaskan hati Geng Pakatan Harapan terutama mereka mereka yang disebutkan diatas???

Cahaya Al Majid.

No comments:

Post a Comment