Sunday, 21 August 2022

THE PROMISED LAND : HASHIM JASIN PAS- MULA JUAL NAMA TUHAN!

Bismillahhirrahmannirrahim.

Mursidul  Am Pas Hashim Jasin mula menjual nama Tuhan terhadap UMNO agar UMNO kembali ke Mufakat Nasional.

Hahahah 😂🤣😂🤣 lawak habis lebai.lebai dari Paspispus.ni.

Kalau ikut pendirian pemimpin UMNO dari PWTC..terutama kenyataan dari Presiden mahupun Timbalan Presidennya..UMNO tidak pernah mengenepikan Mufakat Nasional tetapi sebaliknya hanya PAS yang mengubah haluan.

Sebenarnya PAS sendiri yang memileh.untuk bersama Perikataan Nasional yang digagaskan olih Mahiaddin dari Bersatu serta Hj Hadi dari PAS.

UMNO sudah menetapkan pendirian mereka iaiatu " YES MN" but ".NO BERSATU and NO PN"only PAS.

Jadi bahasa mana lagi yang puak lebai  dan labun PAS ni yang tak faham.

Tetapi sebenarnya tujuan PAS hanyalah hendak mengelirukan Ahli mereka taksub saja dan tak lebih dari itu. Pas sedar sekarang bahawa pendukong serta ahli diakar umbinya sudah mula "menolak" fatwa Hj Hadi kerana pendirian politiknya. 

Itu yang ditakutkan olih kepimpinan PAS sekarang.

Tak usahlah.jual "ubat Penyatuan" atas kepentingan Politik yang mendambakan kuasa, jawatan dan imbuhan atas nama Tuhan. 

Kalau benar seperti yang dikata.. jemput lah Amanah, MUDA mahupun Pejuang tetapi kenapa hanya menjurus kepada UMNO saja. Bukahkah Amanah itu dari serpihan PAS sendiri?

Cukup cukup lah.menjual nama Tuhan wahai PAS.

Kalau masih nak berpolitik- politik teruskan tetapi jangan libatkan Tuhan kalau perjuangan masih lagi 'bertuhan" kan nafsu dan Dunia. 

Kalau keyakinan tinggi bahawa perjuangan PAS itu diredhai Allah SWT kenapa takut dan masih mengharapakan UMNO dan BN untuk bersama untuk mengekalkan kuasa?

Bukankah Mahiaddin Dan Azmin Ali itu khalifah pilihan Allah SWT yang dihantar kepada  'bangsa PAS'.untuk menyelamatkan pegangan umat Islam PAS.

Sedar diri lah.

Cahaya Al Majid.No comments:

Post a Comment