Tuesday, 25 October 2022

THE PROMISED LAND: ZAHID YANG HILANG ARAH.

Bismillahhirrahmannirrahim.

Dari dahulu lagi telah saya nyatakan bahawa otak Zahid Hamidi tidak bolih pakai. Dikala Ahli UMNO dan BN sedang bertungkus lumus untuk memenangkan calon calonnya, tak semena mena "jawa" ni suka suka buat pengumuman bahawa akan ada  Timbalan Perdana Menteri satu dari Sabah, Satu dari Sarawak dan satu lagi dari Semenanjung.

Wooi Jawa..lantikan TPM bukan ikut suka mak bapak.kau..

Kenapa dikala momentum UMNO dan BN sedang mendahului pihak lawan, kenapa kau tetiba cipta masaalah?

Sedarlah bahawa jawatan TPM.untuk mewakili Sabah San Sarawak bukan keutamaan sekarang ini.

Jangan kerana saranan bodoh Wak Zahid ni, semuaanya bakal merosakkan strategi BN.

Jangan gelojoh sangat.wahai Wak Jahit . Ahli Ahli Parlimen dari Sabah ni.kebanyakkannya tiada pendirian dan mudah megubah sokongan..dan pegangan mereka amat rapuh terutama apabila melibatkan kuasa dan kekayaan. 

Cukuplah.  Sepatutnya sejarah pada PRU 14 dijadikan intibar agar tidak terlalu mengharapkan. Kalau Wak Jahit masih tak faham eloklah serahkan jawatan Presiden UMNO tu kepada mereka yang lebih berkebolehan dan otak cerdas dan tidak lembam macam dia.

Adakah Wak Jahit sedar bahawa jawatan TPM itu atas pilihan Perdana Menteri dan bukan atas kemahuan President UMNO. Sedangkan ketika Ismail Sabri menjawat jawatan PM pun beliau tidak mengendahkan saranan Waj Jahit untuk membubarkan dengan kadar segera. Inikan pula sekiranya beliau diangkat semula sebagai PM.

Cukuplah Zahid.. inshaallah orang yang kau war war untuk dilantik sebagai PM pun tidak akan terpileh semula untuk mengisi jawatan tersebut. Dan dia sendiri 'Ismail Sabri " mengaku bahawa kena menang dulu dan jawatan TPM pun bukan keutamaan.masa ini.

Cukup cukuplah..lain kali minta pandangan Top 5 dulu kalau nak bagi umpan.pancing. Bertungkus lumus Mat Hassan berstrategi nak memenangkan UMNO dan BN, alih alih kau bubuh tuba..gila punya orang.

Cahaya Al Majid.

No comments:

Post a Comment