Saturday, 12 February 2022

THE PROMISED LAND : BILA NAK JADI PM TAK DA PULAK SIBUK TENTANG KLUSTER MAHKAMAH!!!

Bismillahhirrahmannirrahim.

Inilah manusia, kalau sesuatu perkara itu akan mendatangkan keuntungan bagi diri nya, kejahatan apa sekali pun, semuanya halal belaka.

Inilah yang dilakukan olih Mahiaddin dan Hj Hadi ketika bersetuju untuk meralisasikan Gerakan Sheraton. 

Samaada dipanggil Kerajaan Tebuk Atap ataupun Kerajaan Pintu Belakang, semua itu tidak penting bagi Mahiaddin dan Hj Hadi, yang utama "kuasa" dapat digenggam.

Mahiaddin!! 

Sebelum diangkat jadi Perdana Menteri ,tak da pulak sibuk sibuk pasal "kluster Mahkamah". 

Bolih pulak terima kluster ni!!! 

Rezeki diangkat sebagai PM pun atas ihsan' "kluster Mahkamah". Kalau tak da sokongan kluster ni, agak agak bolih ke merasa jadi Perdana Menteri?

Begitu juga dengan Hj Hadi.. dari PAS.ni..agak agak kalau tak da sokongan kluster Mahkamah, bolih ke Lebai PAS merasa jadi Menteri mahupun Duta Khas? bertaraf Menteri?.

Jadi!!! Mahiaddin dan Hj Hadi...jangan sembang lebihlah tentang "bersih" , integriti mahupun maruah...

Sekurang kurangnya Zahid dan Najib..mereka ini sanggup berdepan dengan Mahkamah!!?

Mahiaddin berani ke?  Azmin Ali berani ke?

Tetapi kesian kat Lebai PAS..laki.Nika Gee tuduh Mahiaddin main bini dia.. kenapa Mahiaddin tidak berani menyaman suami Nika Gee kalau perkara itu fitnah!

Begitu juga dengan Azmin Ali.kalau.kes Hotel Sabah itu adalah fitnah..kenapa tak saman je ..Jantan' yang lapor kat Polis tu!!

Adakah Lebai PAS sanggup mengenepikan "hak agama" demi kuasa dan pangkat? sehingga sanggup menggadaikan prinsip, tapi mengaku berjuang kerana Islam...

Jadi dimana maruah Mahiaddin dan Hj Hadi bila mana kluster Mahkamah yang dihinanya tetapi sebaliknya kluster Mahkamah ini jugalah yang dijadikan sandaran untuk diri  sendiri dalam memeluk kuasa sebagai PM dan Menteri.

Ini dinamakan manusia yang tiada nilai dan maruah diri 

Cahaya Al Majid.

No comments:

Post a Comment