Monday, 7 February 2022

THE PROMISED LAND: KERAJAAN DAN RAKYAT MULA KUCAR KACIR!!!

Bismillahhirrahmannirrahim.

Tiada apa yang bolih diharapkan lagi pada Kerajaan pimpinan Ismail Sabri. 

Satu Malaya Ismail Sabri telah dimalukan olih Ketua Penerangan Bersatu. Katanya,  keberadaan Ismail Sabri sebagai Perdana Menteri adalah diatas "ihsan', yang bersyarat yang ditentukan olih Bersatu atau Mahiaddin sendiri.

Tak secara langsung Ismail Sabri bolihlah diibaratkan sebagai 'Perdana Menteri boneka" yang terpaksa akur atau melutut kepada "ketentuan atau kehendak" Bersatu atau PPBM, walaupun Ismail Sabri merupakan seorang Perdana Menteri bertaraf Naib Presiden dari UMNO.

Kini UMNO diserang kiri dan kanan olih PPBM dan PAS dan sedang berperang mulut untuk menegakkan kebenaran masing masing.

Apa yang nyata PPBM atau Bersatu dan PAS saban hari tanpa sempadan membelasah UMNO, namun, tiada langsung kedengaran suara Ismail Sabri membela atau membidas pemimpin PPBM mahupun PAS yang sedang memburuk burukkan partinya. 

Jawatan PM nya yang di galas atas ikhsan Mahiaddin dan PPBM yang sedang diungkitpun tak mampu dikilas olih Ismail Sabri sendiri.

Kesian..betul.kalau memegang Jawatan atas belaskesian.parti seteru ni..inilah akibatnya..

Negara yang berPerdana Menteri kan Ismail Sabri nampaknya tak mampu untuk melawan dan mempertahankan maruah sendiri.

Apa nak jadi...tak malu kat pemimpin luar..

Sepekara yang hendak dipesan.. kegagalan yang diwarisi dari 22 bulan Kerajaan Mahathir dan disambung dengan kegagalan berganda 17 bulan olih Kerajaan Mahiaddin dan kini triple failure juga dianuti olih Ismail Sabri..

Kesian betul..

Cahaya Al Majid.
No comments:

Post a Comment