Sunday, 20 February 2022

THE PROMISED LAND: ZIKIR TETAP MAHATHIR ADALAH NAJIB!NAJIB! NAJIB!

Bismillahhirrahmannirrahim.

Agaknya ZIKIR  berakhir nyawapun, yang akan terpacul dimulut Mahathir agaknya tetap menyebut nama Najib Najib Najib....

Allahhuakbar!

Hari ini difahamkan juga bahawa surat kedua yang ditulis Mahathir yang ditujukan kepada pengundi PRN Johor juga masih meratipkan perkara yang sama iaitu 'kluster mahkamah ", kleptokrat" dan juga mungkin perkataan penyamun.

Konon hendak menanam "falsafah lama", atau falsafah sama yang diguna pakai ketika PRU 14 dulu dikepala rakyat... hahaha 🤣😂😂😂.

Rakyat sudah tidak termakan lagi 'umpan' yang sama wahai Mahathir!!!

Sewaktu Kerajaan PH berkuasa dan kamu adalah Ketua nya dan kamu diberikan kemenangan dan mandat olih rakyat melalui PRU 14 , kenapa masa yang"bernilai" ketika itu,.kenapa kamu tidak menyelesaikan isu 1 MDB dan SRC sampai selesai.

Semua kuasa ada ditangan kamu!

Ketua SPRM, Ketua Polis Negara, Ketua Hakim Negara dan Peguam Negara semuanya orang kepercayaan kamu. 

Apa yang gagal lagi untuk kau mengheret Najib mahupun yang bersubahat, seperti yang didakwa iaitu Jho Low, Nik Faizal dan ramai lagi..samaada didalam 1MDB mahupun SRC.. kenapa tak dibongkar semuanya... kenapa hanya tertumpu kepada Najib saja dan bukan orang lain..

Ikut logik akal...mustahil Najib bolih melakukan "songlap" ini bersaorangan!!!

Kau ( Mahathir) ada kuasa dan jadi  Perdana Menteri ketika itu kenapa tak korek, tangkap dan dakwa mereka semua itu?

Susah sangat kah?? Ketua SPRM ada, Ketua Polis ada, Ketua Hakim ada,.Peguam Negara ada, semua orang orang kamu. 

Tetapi kenapa mereka gagal untuk menjejaki dan mendakwa mereka yang terlibat???

Atau kau (Mahathir) sendiri tidak yakin dengan kesalahan yang terdakwa keatas diri Najib?

Ini satu Hal lagi!!! Nasib baik Ketua SPRM Baru, Azam Baki dedahkan..

Keluarga Zeti diberitakan dapat RM710 juta melalui akaun suami dan anak anak nya dan wang tersebut juga berpunca dari Jho Low dan RM65 juta telah dipulangkan olih Singapore begitu juga  duit dari akaun proksi Tan Sri Noh Yaakob RM85 juta telah disita olih Singapore dan juga Wang Nik Faisal RM65 juta semua telah dipulangkan kenapa kau ( Mahathir) tak bersuara langsung?

Apa.yang cuba disorokkan olih "orang.besar" kau ( Mahathir) yang berada dalam Kerajaan?

Cuba rasionallah sikit Mahathir, sepatutnya tak kiralah siapapun tak payahlah pilih bulu, kalau nak menegakkan kebenaran.

Jadi disini rakyat dah nampak bahawa kau hanya nak menyumbat Najib ke penjara saja dan bukan nak mencari kebenaran sebab kau (Mahathir) dah takut bahawa sekiranya Najib atau BN menang dalam PRU 15 nanti, semua "kongkalikong" kau terhadap isu 1MDB dan SRC akan terpacul kebenaranya dan kau (Mahathir) takut kau dan kroni kau yang bersubahat bakal "turun naik" tangga Mahkamah, silap silap berkerusi roda masa tu..

Walauapapun Mahathir,  istifarlah  banyak banyak ...Allah SWT dah tidak mengizinkan untuk kau berkuasa lagi.

Inshaallah pada PRN Johor ini, BN/UMNO bakal menang bergaya dan bersedialah untuk prasa terusnya iaitu PRU 15 selepas Raya Aidil Fitri.

Bersedialah .. berstrategi lah.. ketakutkan itu makin hampir dan semestinya tidur malam kamu pun pasti dibayangi kesalahan lampau yang membuatkan kamu susah nak tidur.

Cahaya Al Majid.

No comments:

Post a Comment