Friday 12 August 2022

THE PROMISED LAND: ADAKAH KERAJAAN ISMAIL SABRI DIBENTUK OLIH UMNO?

Bismillahhirrahmannirrahim.

Bagi menjawap persoalan Hamzah Zainuddin yang mengatakan bahawa Kerajaan hari ini adalah Kerajaan yang di bentuk olih UMNO. 

Biar betik Hamzah!!!! Atau awak ni dah terlebih ketum???

Bukahkah Kerajaan ini merupakan kesinbungan dari Kerajaan Mahiaddin Yasiin ataupun Kerajaan PN?

Bukahkah Ahli Kabinet hari ini terdiri dari 41 Ahli Parlimen atau Menteri yang sama sewaktu Mahiaddin jadi PM kecuali seorang dua saja yang bertukar ?

Yang ketara bertukar wajah hanyalah Ismail Sabri sebagai PM dan Majority Ahli yang mendukong Kerajaan Keluarga Malaysia "tenunan Mahiaddin" ini  hanya "terdiri dari Ahli Parlimen Bersatu dan yang kebanyakkanya merupakan " pelompat katak" samaada dari UMNO mahupun dari PKR.

Jadi dimana benarnya Kerajaan Keluarga Malaysia pimpinan Ismail Sabri ini merupakan Kerajaan dari "adunan" UMNO atau Kerajaan UMNO?

Kepada Hamzah Zainuddin mahupun PPBM cukup.cukuplah menjaja " cerita dongeng" ini, satu Malaya dah tahu, itu sebab di PRN Melaka dan PRN Johor wakil pilihan Parti anda "guyup" semuanya.

Masih nak mendabik dada???

Ketahuilah, tidak salah untuk Ahli UMNO dan BN mendabik dada sebab kemenangan itu adalah mutlak dan merupakan kesedaran rakyat, hasil kerja dan titek peluh mereka yang mendukong perjuangan UMNO keculai beberapa kerat saja dari kepimpinan tertinggi UMNO yang "menyatakan" ketidakyakinan mereka iaitu "kelompok yang berjawatan Menteri dari UMNO", termasuklah Ismail Sabri sendiri.

Olih itu tiada apa yang perlu dibanggakan terhadap kelompok UMNO diPutrajaya ini. Mereka hanya "berimamkan" Mahiaddin yang mana pimpinan saf nya didahului olih Ismail Sabri.

Sanggup kah Hamzah Zainuddin atau pun Bersatu menarik sokongan terhadap Ismail Sabri...."mati hidup semulapun" mereka tidak akan berani "menarik sokongan".

Kuda Trojan Bersatu dalam UMNO iaitu Ismail Sabri and the Gang dahpun dan sain perjanjian sulit dengan Mahiaddin Dan perjanjian ini dibuat pula tanpa pengetahuan Presiden UMNO atau Timbalannya, lebih lebih lagi terhadap Ahli Parti UMNO.

Jadi.. apa muslihat Ismail Sabri dan Betsatu sebenarnya?

Takkan itu pun susah pikir??

Olih itu memanjangkan jangkahayat Ismail Sabri sebagai Perdana Menteri yang bertubuhkan UMNO dan ditiupkan "roh" Bersatu dibadannya , maka, ada berani ke Bersatu atau pun Mahiaddin menarik sokongan??

Inshaallah "roh" songsang ini bakal tersungkur juga akhirnya.. Agaknya dia merasakan "tubuhbadan dan roh' yang ditaja ini akan diangkat lagi sebagai PM selepas PRU 15 ini... hahahah 😂🤣🤣

Inshallah jawatan dan kerusi PM bakal diamanahkan kepada Muhammad bin Hassan.

"Namanya seperti nama ku dan nama bapanya dari nama keturunanku."

Inshaallah, Negeri berangka" ini bakal mengangkat 2 pemimpin besar , satu diri zahir dan satu diri bhatin.

Inshallah

Cahaya Al Majid.

No comments:

Post a Comment