Friday, 5 August 2022

THE PROMISED LAND: ACAH ACAH TARIK SOKONGAN DAN GTA MAHATHIR.

Bismillahhirrahmannirrahim.

Demi kelangsungan hayat jawatan Perdana Menteri serta kelangsungan jangka jayat Bersatu dan Mahiaddin, satu gerakan drama ura ura menarik sokongan terhadap Ismail Sabri dilayarkan olih Bersatu kehadrat rakyat . 

Tetapi sebenarnya mainan ini diadakan untuk "menaikkan imej Ismail Sabri" dimata kepimpinan UMNO dan Ahli UMNO dengan alasan kunun kununnya Ismail Sabri tidak takut dengan Bersatu mahupun Mahiaddin seolah olah tidak tunduk terhadap tekanan.

Tetapi tujuan sebenarnya adalah untuk menaikan imej Ismail Sabri dimata Ahli UMNO konon konon Ismail Sabri tidak sealiran lagi dengan Mahiaddin ataupun Bersatu. 

Kahkahkah...terkantoi!!!

Itulah yang diperkatakan olih Lokman Adam.. tetapi kalau diamati dengan teliti secara politiknya.. tepat dan benar telahan Lokman Adam.ni...teruskan Lokman.

Semua orang tahu bahawa Bersatu, PAS serta pihak pembangkang juga tidak mahu  PRU 15 diadakan sekarang dan mereka berharap agar prasa PRU14 ini matang sehingga 2023. 

Begitu juga dengan Ismail Sabri, beliau juga tidak mahu membubarkan Parlimen segera kerana ajenda beliau untuk mengukuhkan kedudukan didalam hareiki tertinggi UMNO juga masih berjalan.

Kecuali UMNO dari Kem PWTC, yang lain samada Bersatu, PAS serta kelompok pembangkang dan termasuk kluster Menteri UMNO dalam Kerajaan juga tidak bersedia atau bersetuju untuk Parlimen dibubarkan.

Hahahah 😂🤣😂🤣.

Melalui laporan media yang dibuat olih Ismail Sabri hari ini, Ismail Sabri mengambarkan bahawa seolah olah beliau tidak teragak agak membubarkan Parlimen sekiranya "ada" kelompok yang mahu menarik sokongan terhadap Kerajaan beliau...

Kahkahkah...gila ke.. Bersatu atau PAS mahu menarik sokongan terhadap Ismail Sabri?

Apa yang dilihat sekarang..Ismail Sabri tidak mahu membubarkan Parlimen walaupun didesak olih kepimpinan tertinggi Partinya sendiri mahupun kehendak PAU UMNO.

Seperti yang saya jangkakan Ismail Sabri bakal menerima nasib yang lebih buruk lagi berbanding Mahiaddin.

Kalau Mahiaddin hanya sekadar hilang jawatan Perdana Menteri tetapi masih menjadi President Bersatu tetapi nasib Ismail Sabri akan lebih buruk dan bakal melakar sejarah dalam UMNO.

Ismail Sabri bakal "kehilangan kepercayaan" dari Parti UMNO dan dilabel sebagai "pengkhianat" dan secara automatik keahlianya tergugur.  

Namun, UMNO tidak akan menarik sokongan jawatan PM terhadap beliau.

Timbalan Presiden UMNO bakal memikul amanah besar Parti UMNO dan bersedialah untuk memikul amanah rakyat sebagai Perdana Menteri Malaysia yang dipilih.

Cahaya Al Majid.

P/S : 

Gerakan Tanah Air serta beberapa kerat parti kecil bakal bungkus dan Mahathir akan kemaluan besar selepas PRU 15.

Gabungan PKR, DAP, PAN mahupun Bersatu dan PAS tidak akan berjaya membentuk Kerajaan walaupun mereka cuba bergabung selepas PRU15 .No comments:

Post a Comment