Saturday, 5 November 2022

THE PROMISED LAND:TERPALIT DAN DIPALIT

Bismillahhirrahmannirrahim.

BUMI MEEM NAIK KESATU LAVEL LAIN MENUJU PRASA AKHIR ZAMAN BERSAMA WATAK YANG DINANTIKaum Cina dan India bakal memilieh keuntungan.ekonomi berbanding kepentingan politik seperti yang dinikmati selama 61 tahun dizaman BN. 

Alhamdullilah, hari ini temetri sudah calon calon yang bakal kecundang dan yang bakal mengakhiri zaman politik masing masing.

Watak watak yang selama.ini mengeruhkan telaga dibumi Tahah Melayu serta yang merosakkan keutuhan institusi Raja Melayu,dan bangsa Melayu, alhamdullilah, bakal kecundang berserta aib yang tidak akan tertebus olih masa.

Di Perlis, inshaallah, kedua dua watak yang khianat perjuangan iaitu Shahidan dan Zahidi Zainol bakal tumbang dan inshallah ketiga tiga Parlimen di Perlis, pasti disapu bersih olih wakil UMNO.

Manakala diKedah, nama.besar seperti Mahathir serta anaknya Mukhtiz bakal lenyap..dan dua watak ini bakal dikebumikan sendiri olih anak anak tempatan.

BN dan UMNO bakal menang besar di Kedah.

Sementara di Perak, Anwar Ibrahim akan hilang tempat di Parlimen dan sekali gus akan melenyapkan cita cita beliau untuk jawatan Perdana Menteri. Perak bakal menaikkan kembali maruah orang Melayu melalui Ahli Parlimen UMNO.

Di Selangor seperti yang saya nyata sebelum ini kedudukan UMNO dan BN mendahului Parti Parti lain.  Buat pertama kalinya Azmin hilang Kerusi diGombak.

Sementara Isham Jalil bakal mewakili Shah Alam sebagai wakilnya di Parlimen pada penggal PRU 15 ini dan Rina Harun yang berpindah Kerusi dan bertanding di Sepang juga ditolak.olih orang tempatan.

Seperti juga Zuraida beliau juga bakal menjadi mangsa di Parlimen. Buat sekian lamanya Parlimen.ini bakal diambil olih MCA kali ini. 

Inshallah buat sekalian lamanya, BN dan UMNO menguasai lebih dari setengah Kerusi Parlimen di Selangor.

Cukup untuk setakat ini, dan seperti yang dikata Mahiaddin bakal dimangsakan olih Razali Ibrahim sementara Mazlee Malik juga juga kecundang

Satu lagi figura yang dilaung laung yang akan  hilang Kerusi adalah Syed Sadik. 

Bersatu atau PN kehilangan semua Kerusi Parlimen di Johor dan kebanyakkan Kerusi Parlimen pembangkang akan dimonopoli olih DAP dan Kerusi yang bakal dimenangi tidak lebih dari 1/4 keseluruhan dari Kerusi yang  dipertandingkan.


Kalau pada PRU 14 dahulu sentiment yang dinyanyikan Mahathir berserta seluruh koir Pakatan Harapan adalah senada dan seirama tetapi pada kali ini rakyat sudah sedar diri yang tertipu dengan janji manis.

Keserlahan kegagalan  pimpinan Mahathir selama 22 bulan dan disambung pula selama 17 olih Mahiaddin, menjadikan Kerajaan yang menaungi PRU 14 dahulu dikenali sebagai Kerajaan kegagalan yang membuatkan seluruh rakyat termasuk India dan Cina menolak Pakatan Harapan mahupun Perikatan Nasional.

Cina dan India tidak lagi mahu memperjudikan masa depan Kewangan dan kekukuhan ekonomi mereka dengan memperjudikan masa depan kepada PH mahupun PN.

U-turn dari kaum Cina dan India banyak menyumbang akan kemenangan BN dan UMNO kali ini.

Nasib yang serupa.juga bakal diterima olih PH dan PN di Melaka mahupun N. Sembilan. Omongan kosong Rafizi yang mengatakan dapatan dari Invoke adalah sebaliknya, semuanya bertujuan untuk memujuk hati beliau sendiri yang telah merasa kekalahan yang telah berada dalam.tangan.

Dan buat pertama kalinya nasib tidak menyebelahi Wan Azizah dan Anwar Ibrahim yang bertukar Kerusi . Keduanya bakal direhatkan olih Bumi Meem demi kemaslahatan umat Melayu dan Bangsa Meem untuk diangkat keprasa yang lain..

Inshallah calon PAS original akan menang tidak lebih dari 10 Kerusi Parlimen manakala calon Bersatu yang menumpang kelebihan PAS yang memakai label PN bakal hilang tempat di Parlimen.

Alhamdullilah.

Cahaya Al Majid..

No comments:

Post a Comment