Thursday, 26 August 2021

RENUNGAN JUMAAT : KABINET 9 BULAN!!

Bismillahhirrahmannirrahim.

Tiada perubahan !!! yang bertukar hanya pemegang jawatan Perdana Menteri iaitu dari Mahiaddin kepada Ismail Sabri Yaakob selainnya' Wal hasil balik asal' !

Tiada keajaipan yang bolih diharapkan dari pada Ismail Sabri Yaakob.

Semenjak dilantik sebagai Perdana Menteri angka  jangkitan Covid-19 terus melonjak dan semalam telah mencatatkan angka jangkitan paling tinggi dan angka kematian paling banyak.

Namun angka klimak untuk jangkitan tertinggi telah temetri semalam iaitu pada paras 25,599 dengan angka kematian 393 mangsa dan itu bakal merupakan angka tertinggi dan terakhir untuk tempoh selamanya. 

Begitu juga dengan angka kematian, angka 393 juga bakal merupakan angka tertinggi terakhir sebab selepas ini angka kematian bakal berkurangan inshallah akan berada dibawah paras 100 untuk hari hari berikutnya dan bakal berada dibawah paras 10 ke 20 dalam jangkawaktu sebulan dua ini.

Amin!!!

Inshaallah bermula hari ini angka jangkitan bakal menurun dengan mendadak begitu juga dengan angka kematian.

Inshaallah.

Inshaallah angka kematian bermula hari ini bakal mencatat tidak melebihi 120 orang dan.inshallah.bakal menurun dari hari kehari berikutnya.

Penurunan Angka jangkitan dan kematian ini bukan kerana keberokohan Ulil Amrinya mahupun Pemerintahnya tetapi...

Allahhuakbar!!!!!

Itu merupakan berita baik tetapi ekonomi negara tetap bakal suram kerana ketidakyakinan pelabur luar terhadap 'Kerajaan tukar kulit " atau Kerajaan tukar Driver ini.

Inshallah berita baik buat rakyat, rezeki anda juga bakal melimpah, semuanya bukan kerana Kerajaan membantu tetapi sebaliknya limpahan.rezeki dari rakyat yang ramai yang menghulur dalam bentuk pendapatan dari perniagaan dan bantuan terus yang tidak dijangka jangka.

Inshaallah.

Salam dan alhamdullilah dan Rahmat buat semua.

Cahaya Al Majid.

P/s : Inshallah PM terpendek dalam sejarah Malaysia.


No comments:

Post a Comment