Friday, 26 November 2021

THE PROMISED LAND: MAHIADDIN KATA DI IKUT 'AMAR MAARUF NAHI MUNGKAR".

Bismillahhirrahmannirrahim.

Alhamdullilah lapang hati bila dengar Mahiaddin kata bahawa dia berpegang pada perinsip "Amar Maaruf Nahi Mungkar', tetapi betulkah begitu atau luahan Mahiaddin ini saja hendak menyedapkan halwa telinga rakyat marhean!!

Najib dituduh bertalu talu olih masyarakat termasuk Ahli politik  dalam kes pembunuhan Altantuya. 

Najib dituduh membunuh Altantuya dan seluruh masyarakat tanpa usul periksa juga terpalit dengan dakwaan yang dilemparkan terhadap beliau.

Untuk membuktikan perkara yang benar bahawa beliau tidak kenal Altantuya mahupun terlibat dalam kes pembunuhan Altantuya  mahupun membunuh Altantuya,maka, Najib dengan rela hati dan berani , demi maruah dan tuduhan fitnah yang tertusuk pada dirinya, beliau telah melakukan 'sumpah laknat'.

Najib tekad melakukan "sumpah laknat' tersebut didalam Mesjid dan sumpah laknat' dilakukan sebanyak 3 kali dan kali yang terakhir adalah di Mesjid Kampung Baru, Kuala Lumpur.

Najib telah membuktikan diri nya tidak terlibat dan berani untuk menyerahkan " untung nasib" nya dihadapan Allah SWT untuk perhitungan.

Untuk mengangkat apa yang diucap Mahiaddin bahawa dia berpegang pada kalimat "Amar maaruf Nahi Mungkar'" maka, beranikah Mahiaddin  melakukan perkara yang serupa iaitu melakukan " sumpah laknat'" bagi menafikan skandal/ keterlibatan beliau dengan wanita yang bernama 'Nika Gee' seperti yang didakwa olih suami Nika Gee sendiri, bahawa Mahiaddin berskandal dengan Nika Gee sehinggakan rumahtangga mereka runtuh.

Diharap Mahiaddin melakukan perkara serupa bagi melenyapkan tuduhan "skandal dengan isteri orang " seperti yang terdakwa keatas dirinya.

Cahaya Al Majid.


No comments:

Post a Comment