Sunday, 29 July 2012

WAJIB TENGOK: ORANG MELAYU WAJIB AMBIL IKTIBAR:MAHU BERPECAH ATAU DITIMPA NASIB SERUPA!!! KEKEJAMAN PEMERINTAH BUKAN ISLAM TERHADAP ORANG ISLAM.

ALLAH-HU-AKBAR: BEGINILAH ZALIMNYA APABILA KAFIR YANG MENJADI PEMERINTAH DAN MENJADIKAN UMAT ISLAM SASARAN MEREKA. PEMERINTAH DITERAJUI OLIH PENGANUT BUDDHA.ORANG KAFIR SENTIASA MEMPUNYAI SIFAT DENDAM TERHADAP UMAT ISLAM


BOLEHKAH DUNIA ISLAM MEMBELA NASIB SAUDARA MEREKA DARI DIZALIMI PEMERINTAH. PENGANUT BUDDHA AMAT MENDENDAMI UMAT ISLAM. PERKARA BEGINI JUGA BERLAKU DI SELATAN THAILAND. KEKEJAMAN INI AMAT MENGHAMPIRI NEGARA KITA. SUDAHKAH KITA BERSEDIA UNTUK BERPECAH?


APA TINDAKAN ANDA TERUTAMA UMAT ISLAM APABILA PERKARA BEGINI DIPERLAKUKAN TERHADAP SAUDARA MARA ANDA?. ADAKAH ANDA AKAN BERPELUK TUBUH  MENGELUH TANPA BERIKHTIAR UNTUK MENCEGAHNYA. KEZALIMAN INI DITERAJUI OLIH  PEMERINTAH PENGANUT BERADAMA BUDDHA. APAKAH TINDAKAN KERAJAAN KITA DIDALAM MEMBANTU UMAT ISLAM YANG DIZALIMI INI. KERAJAAN MALAYSIA SEPATUTNYA MEMUTUSKAN HUBUNGAN DIPLOMATIK DENGAN KERAJAAN BURMA YANG MENINDAS UMAT ISLAM.BERAPA BANYAK LAGI UMAT ISLAM PERLU DIKORBANKAN ? ADAKAH UMAT ISLAM BERPUAS HATI DENGAN PAPARAN KEKEJAMAN INI TANPA MELAKUKAN SESUATU. KENAPA UMAT ISLAM TIDAK BANGUN MEMBANTAH KEKEJAM INI. SEPATUTNYA SATU PERUTUSAN DARI NEGARA-NEGARA ISLAM MEMBUAT KUNJUNGAN DAN MEMPROTES KEZALIMAN KERAJAAN BURMA BERHUBUNG PEMBUNUHAN UMAT ISLAM INI. SEHARUSNYA NEGARA-NEGARA ISLAM MEMBUAT KETETAPAN UNTUK MEMUTUSKAN HUBUNGAN DAN MEMUTUSKAN PEMBEKALAN MINYAK KEPADA NEGARA YANG TIDAK BERPERIKEMANUSIAAN INI.


BISMILLAH-HIR-RAHMAN-NIR-RAHIM.
UMAT ISLAM SEDIKIT DEMI SEDIKIT DISEMBELIH HIDUP-HIDUP OLEH ORANG KAFIR. TIDAKKAH INI MENGUSARKAN UMAT ISLAM DIDUNIA TENTANG BAGAIMANA KEKEJAMAN ORANG KAFIR TERHADAP SAUDARA SEAGAMA KITA YANG MENGAMBIL ALLAH SEBAGAI TUHAN DAN MENGIKUT ALQURAN. KELEMAHAN KETARA PENGANUT ISLAM YANG BERJUMLAH 1.4 BILLION DIDUNIA TIDAK MAMPU UNTUK MEMBELA NASIB SAUDARA SEAGAMANYA. SEDIKIT DEMI SEDIKIT KEJATUHAN  NEGARA ISLAM DILAKUKAN. BERMULA DENGAN AFGANISTAN, IRAQ, LIBYA, MESIR,SUDAN DAN TERKINI SYRIA. KENAPA INI TERJADI???. TIDAK KAH TUHAN MELINDUNGI UMAT ISLAM?? SEMUANYA ADALAH BERPUNCA DARI KERAKUSAN PEMERINTAH DIDALAM MENTADBIR NEGARA DAN BERSENGKOKOL PULA DENGAN NEGARA BARAT. ALLAH BERFIRMAH DIDALAM AL-QURAN BAHAWA ORANG BUKAN ISLAM  MEMPUNYAI KESUMAT DAN DENDAM DIHATI MEREKA TERHADAP ORANG ISLAM . DAN ALLAH SWT JUGA BERFIRMAN BAHAWA JANGAN LAH KAMU MENGAMBIL ORANG BUKAN ISLAM SEBAGAI PEMIMPIN / PENOLONG KAMU. SEMUA INI TERMAKTUB DIDALAM ALQURAN TETAPI BERAPA BANYAK ORANG ISLAM YANG AMBIL IKTIBAR DARI PERINGATAN ALLAH SWT INI.
YANG TERKINI DINEGARA KITA PUAK PAS DAN PKR BERSENGKOKOL DENGAN DAP YANG TERANG-TERANG MEMERANGI ISLAM SEBAGAI SAHABAT TIDUR LENA MEREKA DAN MELANCARKAN PERANG SARAF UNTUK MENUMBANGKAN KERAJAAN YANG DITERAJUI OLIH MELAYU ISLAM YANG BERPEGANG TEGUH KEPADA AJARAN ISLAM. ADAKAH PERLAKUAN PAS DAN PKR INI MELAMBANGKAN KESATUAN DIDALAM ISLAM???
KITA TAHU PEMIMPIN PARTI PEMERINTAH BANYAK MELAKUKAN KESALAHAN TETAPI TIDAKKAH PAS DAN PKR BOLIH MELAKUKAN DENGAN JALAN TERBAIK DIDALAM MENCAPAI CITA-CITA POLITIK MEREKA SEHINGGA SANGGUP MEMBELAKANGKAN ISLAM DEMI CITA-CITA MEREKA INI.
JANGANLAH DISEBABKAN HARTA DUNIA DAN KUASA SEMENTARA INI  KITA SANGGUP MENGKAFIRKAN BANGSA SEUGAMA SEDANGKAN KITA SENDIRI BELUM PASTI BAHAWA AMALAN KITA DAPAT MENJAMIN DIRI  KITA SENDIRI KE SYURGA.SESUNGGUNNYA SYRUGA DAN NEGAKA ITU ADALAH HAK ALLAH. JANGANLAH KITA MEMECAH  BELAHKAN KESATUAN  ISLAM  YANG TERBINA INI. FIKIRKAN NASIB UMAT ISLAM LAIN YANG DIZALIMI KETIKA INI. ADAKAH KITA INGIN MENJERUMUSKAN NEGARA DAN BANGSA KITA KEKANCAH PERSENGKETAAN INI?\ MAHUKAH KITA MENJADIKAN BANGSA KITA SEPERTI PENGIKUT SUNNI DAN SYIAH??
DISEBABKAN PERBEDZAAN PENDAPAT MAKA SATU NEGARA KITA KUCARKACIRKAN.
SIAPA YANG BERTEPUK TANGAN KESUKAAN??
SEMESTINYA MUSUH ISLAM
MAHUKAH KITA MEMBENARKAN ANASIR LUAR MENGURUS DAN MENTADBIR KITA?
KENAPA KITA HARUS MEMBERIKAN MEREKA RUANG DAN PELUANG UNTUK MENJAHANAMKAN KITA?
TIDAK SEDARKAH KITA BAHAWA KITA INI SEDANG DIADU DOMBA?
WAHAI UMNO! WAHAI PAS! WAHAI PKR!
SADARLAH JANGAN DISEBABKAN KEEGOAN ANDA, UMAT ISLAM DAN MELAYU ANDA BAKAR HIDUP-HIDUP.
WAHAI ORANG ISLAM YANG AKAN MENGUNDI PRU 13. INGATLAH UNDI ANDA AKAN MENENTUKAN KEMANA ISLAM DAN KEMANA MELAYU KESUDAHANYA. SEKIRANYA ANDA MENGIKUT NAFSU SYAITAN MAKA KEROSAKAN YANG MAHA BESAR AKAN ANDA LALUI YANG BELUM PERNAH ANDA BAYANGKAN. PERPECAHAN UMAT ISLAM KETIKA INI SUDAH BERPUTIK. KETAKSUBAN ORANG RAMAI SUDAH TERSERLAH. KEKENTALAN PERPADUAN MELAYU ISLAM SUDAH MULAI GOYAH. ISLAM TIDAK LAGI DIPANDANG TINGGI OLIH ORANG KAFIR. CITA-CITA ORANG KAFIR SEMAKIN NYATA. KECINTAAN ORANG ISLAM TERHADAP ISLAM SUDAH MULAI PUDAR.  KAFIR HARBI SUDAH MEMULAI MEMASUKI MESJID DAN MENCEMUH KEJADIAN ALLAH? USTAZ-USTAZ SUDAH MULA MEMBERI TAKSIRAN MENGIKUT NAFSU? ORANG ISLAM SUDAH MEMULAKAN MEMEGANG LILIN KEATAS KEMATIAN SESEORANG .
TIDAKKAH INI TANDA-TANDA KERUNTUHAN MORAL ISLAM DIDALAM DIRI  ORANG ISLAM YANG GILAKAN KUASA SUDAH MENYERLAH.
MUSUH ISLAM KETAWA KESUKAAN
UMAT ISLAM MENANGIS KEDUKAAN
INI YANG AKAN TERJADI.
INGATLAH KEHIDUPAN DIDUNIA BUKAN SELAMANYA
SETIAP PERBUATAN KITA AKAN DITANYA
BENARKAH KITA MENGIKUT ISLAM YANG DIBAWA OLIH MUHAMMAD S.A.W
BENARKAHKAH KITA MENGIKUT AL-QURAN DAN SUNNAH
APAKAH SUMBANGAN KITA KEPADA AGAMA KITA?
MEMBAWA PERPECAHAN/MEMBAWA KESESATAN
TANYALAH DIRI SENDIRI
SEMOGA ANDA DIRAHMATI ALLAH
DIDUNIA DAN DIAKHIRAT.

IKHLAS : CAHAYA AL MAJID

1 comment:

 1. Bangsa Melayu sedang mengalami transformasi berubah besar2an.
  Melayu bakal pikul tugas berat menjelang kebangkitan Akhir Zaman.
  Apabila disebut bangsa Melayu agama Islam itulah anutan pegangan.
  Dunia Islam juga bakal turut alami perubahan besar diluar jangkaan.
  Ummat Islam sering difitnah jahat lantas dibunuh penuh kekejaman.
  Petanda Penyelamat sudah dekat bila kezaliman melampaui batasan.
  Malangnya Syiah dan Sunni (ASWJ) maseh bermusuhan berbunuhan.
  Hal dalaman UMNO dgn Pakatan sering bertikaman tidak seiring sejalan.
  Musuh2 Islam dan Melayu menunggu peluang ibarat gunting dlm lipatan.
  Terlucut kuasa padan muka Melayu Islam bakal pupus celakalah badan...

  ReplyDelete