Wednesday, 14 August 2013

MCA RASIS!!! CINA HINA MELAYU DAN AGAMA ISLAM MCA TAK BERSUARA!! TETAPI MELAYU HINA CINA MCA MENGAMUK PULAK!! APA HAL !!!!!.

INILAH SIFATNYA MCA. APA SAJA YANG MENENTANG KAUMNYA DIA AKAN JADI JUARA
TETAPI
APABILA KAUMNYA MENGHINA  BANGSA MELAYU DAN AGAMA ORANG MELAYU
SEMUA  PEMIMPINYA  BISU
TIADAPUN  SATU BANTAHAN DIBUAT DIATAS KECELUPARAN BANGSA NYA
PERLUKAN MELAYU UMNO   MEMBERI RUANG KEPADA  MCA LAGI???
MCA IBARAT TALAM DUA MUKA ATAU GUNTING DALAM LIPATAN

Bismillah-hir-rahman-nir-rahim

Saya tidak ingin berbicara panjang tentang isu ini, tetapi memadai dengan paparan dibawah . Renungkan!! Kenapa MCA berdiam diri?? diatas keceluparan Bangsanya. Kenapa MCA tidak buat lapuran sepertimana MCA melapurkan kes yang dikatakan menghina kaumnya seperti dibawah ini.

INILAH WAJAH WAJAH MCA YANG MELAYU PERCAYAKAN
                             

                                                             The Malaysian Insider
                   Panggil Cina pendatang, MCA buat laporan polis ke atas Papa Gomo

Gara-gara kenyataan melampau,  Exco Pemuda MCA, Chong Sin Woon bersama rakannya membuat laporan polis terhadap penulis blog, Papa Gomo di Ibu Pejabat Polis Dang Wangi atas tuduhan sengaja mencetuskan sentimen perkauman.


PENGHINAAN KAUM CINA TERHADAP AGAMA ISLAM ANUTAN ORANG MELAYU MALAYSIA
                                             

Ketua Pemuda Biro Pendidikan Pemuda MCA itu, berkata tindakan Papa Gomo memanggil masyarakat Cina sebagai 'Pendatang" yang diletakkan di laman Facebook penulis blog itu disifatkan melampau.


PEMBELA KAUM CINA  YANG DENGAN SENGAJA  MENGHINA KESUCIAN BULAN RAMADHAN
UMAT ISLAM DAN MELAYU MALAYSIA
                                              

"Kita mahu polis mengambil tindakan tegas terhadap Papa Gomo dan mendakwa beliau mengikut Akta Hasutan. Malah bukan kepada dia saja tetapi siapa pun yang sengaja mancetuskan ketegangan kaum di negara ini harus disiasat," katanya seperti dilaporkan akhbar China Press, hari ini.KEBIADAPAN CINA MENGHINA JUNJUNGAN BESAR UMAT ISLAM
                             

Chong berkata, jika kerajaan tidak mengambil tindakan tegas terhadap isu yang membabitkan sensiviti kaum, dan membiarkan pihak tidak bertanggugjawab terus menyebarkan fitnah maka ia tidak mendatangkan kebaikan kepada keharmonian negara ini.KAUM CINA PENGANUT BUDDHA MENCEMAR KESUCIAN  SURAU ORANG ISLAM
                               

Meskipun identiti Papa Gomo ini masih terus menjadi misteri namun, beliau berharap polis dan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (SKMM) dapat melakukan siasatan dan mendedahkan hal ini.ANAK ANAK CINA YANG MENGHINA NEGARA SENDIRI,
ADAKAH INI TANDANYA MENDAULATKAN NEGERA??
                                              

Katanya, isu membabitkan perkauman semakin tegang apabila berakhirnya Pilihan Raya Umum lalu ekoran dari keputusan majoriti kaum Cina yang beralih kepada Pakatan Rakyat.PENGHINAAN TERHADAP JUNJUNGAN UMAT ISLAM DAN ORANG MELAYU
                                      

Ia menyebabkan parti Melayu, Umno menuduh masyarat Cina sebagai pembelot.
Dalam masa sama, Chong juga menegaskan pelaksanaan perlu diambil ke atas mereka yang mencabar undang-undang negara ini.


MELETAKAN KEPALA BABI DIHADAPAN PINTU MESJID UMAT ISLAM
                                          
Katanya, setakat ini pihaknya sudah mengumpul bukti untuk dikemukakan ke mahkamah bagi negeri Pulau Pinang, Kedah dan Negeri Sembilan.
'
                                             
Selain dari menggelarkan kaum Cina sebagai pendatang, Papa Gomo turut didakwa menulis kenyataan seperti "Kita Melayu patut bersatu menentang Cina", "Cina harus balik ke negara China" dalam laman Facebooknya. – 14 Ogos, 2013.


PROVOKASI TERBESAR TERHADAP ISLAM
                                            

Apakah penjelasan MCA terhadap kebiadapan kaum mereka terhadap orang Melayu dan agama Islam yang selalu dihina dan diperlekehkan?? Apa yang dipaparkan adalah sebahagian saja dari perlakuan orang Cina terhadap orang Melayu, agama Islam dan negara. Apa alasan MCA untuk menidakan kebiadapan bangsa mereka yang keterlaluan. Sebelum  MCA menuduh Melayu berprasangka buruk terhadap kaum mereka, seeloknya MCA menoleh kebelakang dan lihat apa yang telah dilakukan olih bangsanya terhadap perasaan orang Melayu!!!!

No comments:

Post a Comment