Monday, 15 June 2015

THE PROMISED LAND : BAKAL -BAKAL MANTAN

AZAN SUBUH SUDAH BERKUMANDANG
PERSIAPKAN DIRI ANDA
CAHAYA PELITA UMNO SEMAKIN MALAP
BAKAL DITIUP APABILA MATAHARI MULA MENYINAR.

                       " AHLI UMNO  HANYA LAYAK SEBAGAI KUDA TUNGGANGAN"

                                                      Bismillah-hir-rahman-nir-rahim

Tiada satu haripun dimana UMNO mahupun Perdana Menterinya berserta menteri  pilihan Najib tidak melakukan onar terhadap Melayu ataupun mencalarkan 'bangsa Melayu'.Kalau Najib di'belasah' rakyat mahupun olih Dr Mahathir diatas ketidakupayaannya mentadbir negara terutama sekali didalam hal-hal 'ekonomi' sehinggakan  1MDB meledak hutangnya keparas RM50 Billion (termasuk faktor bunga), sehingga menyebabkan nilai ringgit kita merudum keparas terendah selepas 9 tahun, namun, bagi Najib dan Menteri kabinetnya ini bukan kerana faktor 'kebodohon' mereka tetapi sebaliknya didakwa kerana 'salakan' Mahathir, kata Ahmad Maslan.

Begitulah 'bangangnya' statement dari Menteri 3.85 ini.

Sekarang ini kita bukan lagi berbicara  untuk menyelamatkan UMNO mahupun Menteri Menteri UMNO yang kaya raya tetapi kita berbicara demi untuk menyelamatkan Malaysia atau orang Melayu dari 'muflis' atau 'merempat' dinegara sendiri akibat dari  'kesalahan' Kabinet Najib.

Apa yang diusahakan terkini  olih Najib iaitu 'mengadakan closed door' meeting' dengan semua Ketua Penerangan UMNO' dan cuba menerangkan 'kenazakan' kedudukan beliau sebagai Perdana Menteri kerana kesalahan 'mengurus tabir 1MDB' serta 'salah laku' namun dengan bersemuka dengan 'Ahli UMNO' ini beliau menjangkakan bahawa beliau akan diberikan peluang dan  'mandat' lagi untuk memperbetulkan, namun, Najib mahupun Pertubuhan UMNO perlu sedar bahawa 'kemenangan tipis UMNO sebenarnya bukan kerana sokongan ahli UMNO saja tetapi kerana sokongan Melayu diatas pagarlah yang banyak membantu  Melayu UMNO dalam PRU 13 yang lalu..

Kalau UMNO atau Najib berpendapat bahawa beliau berjaya menjawat jawatan Perdana Menteri diatas undi ahli UMNO, saya kira, Najib tersilap. Walau apa pun 'kerosakan' telah berlaku dan tidak mungkin bolih diperbaiki. Apa yang perlu difikirkan olih UMNO adalah, apakah strategi untuk menentukan bahawa 'kekalahan' PRU 14  ini sangat 'menimum' kepada Melayu, Itulah yang perlu difikirkan. UMNO sudah dimantankan!!!, olih orang Melayu, itulah hakikat.

Bakal Mantan iaitu Nazri Aziz pula, 'celupar' mulut pulak. Kalau nak membodek tak usahlah berlebih-lebihan. Tetapi mungkin beliau sudah merasakan bahawa 'nyawa' UMNO dah dipenghujung, maka, 'belasah' sajalah, asalkan, 'jawatan menteri sehingga PRU 14' tidak terjejas.  Tetapi beliau lupa bahawa 'impak' dari apa yang dikata terhadap 'bakal Sultan Johor' menyesakkan lagi usaha UMNO untuk memenimakan  kekalahan.

Dari tindakan melulu yang tidak berpandangan jauh atau mungkin Allah SWT telah 'menutup' pintu 'hati dan akal' mereka, maka, satu-satu 'kebodohan' pemimpin UMNO terserlah. Cuba perhatikan, semenjak Najib memegang kuasa siapakah 'Melayu' yang sebenarnya 'berkuasa' yang  'berada disekeliling Najib, majoriti yang dipilih Najib dan 'berkuasa' adalah seperti dibawah ini. Mana muka anak Melayu ??????


                                                   

Image result for Ketua Setiausaha Negara

                                                     Image result for ketua setiausaha perbendaharaan malaysia

                                                     10988929_999819313378886_902095137910692892_n

                                                     1378534_999819183378899_2169956795055719391_n

                                                     Limkokwing_600_1

                                                     


                                                     Image result for Idris Jala


Hanya Melayu  UMNO berstatus ' badut' saja,, yang digunakan untuk 'menguncah' atau 'menobatkan' Najib sebagai Presiden UMNO .

                 Antara paparan masyarakat gelandangan di negara ini. Negara dah Maju? Melayu dan                          .Maju. Siapa miskin dulu ???

                                                 Image result for Melayu gelandangan di Kuala Lumpur

                                                 Image result for Melayu gelandangan di Kuala Lumpur

                                                 Image result for Melayu gelandangan di Kuala Lumpur

                                                 Image result for Melayu gelandangan di Kuala Lumpur

Najib sudah pun meninjau kemiskinan dan kesusahan  rakyat jelata namun tetap mahu bermewah dengan wang rakyat.

              Najib beli jet  baru ketika rakyat tersepit gara-gara GST dan kemeruduman ekonomi

                                               jet-baru-najib

                                           
            

              Image result for 1MDB berhutang 42 Billion                          Siapa yang untung?? Adakah Melayu yang mendapat 'menafaatnya'?

                                                             Sarawak Report
                     Further USD$330 million Went Straight To Jho Low’s Good Star Limited
                                              Further USD$330 million Went Straight To Jho Low’s Good Star Limited From 1MDB! NEW EXCLUSIVEImage result for Jho Low
1Malaysia Development Bhd, Malaysia’s state investment company, named Arul Kanda as its new president.

Mr. Arul joins the company, which is planning an initial public offering of its energy assets to raise more than $3 billion, from Abu Dhabi Commercial Bank, where he was the head of investment banking.

He is replacing Mohd Hazem Abd Rahman, who will step down as managing director and chief executive “as part of a transition plan,” 1MDB said in a statement Monday.

                                                        Image result for Abdul Hazam Rahman of !mdb 


                                                               
Mana muka Melayu lagi?...Melayu dibawah Najib adalah  sampah., bergunanya Melayu UMNO .hanyalah untuk 'membenarkan' Najib dan punasihatnya 'membalun' atau 'memusnahkan' kekayaan negara ini. Inilah kebodohohan ahli UMNO yang tak sedar diri namun masih mahu 'mengangkat' Bugis.ini.

Di era 'Bugis' inilah  'bangsa Melayu' dikafankan secara tersembunyi. Masih tak sedar diri lagi !!!

Kepada mereka-meraka yang memegang 'jalan' , perjalanan anda sudah bermula. Perjalanan 'Bani Meem' diaangkat kesatu tingkatan..perjalanan anda bukan kerana dunia lagi tetapi kerana Allah SWT. Rapatkankanlah saf-saf anda dan kenalilah 'sahabat-sahabat' anda dengan lebih dekat. Ramadhan ini adalah masa yang paling sesuai...Allah Maha Esa ALLAH , ALLAH Al Majid...Amin...


                                                 ikhlas dari ::- Cahaya Al Majid


              

1 comment:

  1. Bakal bakal mantan,
    bakal bakal jenazah,
    bakal bakal arwah.

    ReplyDelete