Wednesday, 17 June 2015

THE PROMISED LAND :"PEMBOHONGAN " - WAWASAN 2020 ADALAH MIMPI NGERI

TAHUN MEREMPATNYA  BANGSA MELAYU
DI  TANAH TUMPAH NYA DARAH
KERANA KAKI PEMBOHONG DAN KAKI PENIPU
YANG DIANGKAT SEBAGAI PEMIMPIN.                           MENITI KE TAHUN 2020  DENGAN PELBAGAI PEMBOHONGAN                                                                                                PEMIMPIN
                                 INILAH JENIS PEMIMPIN YANG BERKUASA SEKARANG
                                       SAMAADA KERAJAAN MAHUPUN PEMBANGKANG
                                                         SEMUANYA SAMA SPECIS

Bismillah-hir-rahman-nir-rahim.

Yang muda pasti menjadi tua. Yang baru pasti kan jadi  lama. Tetapi hakikat yang tidak bolih dinafikan, umur kita semakin meningkat setiap saat dan waktu, tetapi adakah kita menghargainya?, Tiada yang lama manakan ada yang baru. Itulah hakikat .  Selagi kita bernafas dibumi ini, selagi itulah 'tuntutan' Allah SWT yang perlu kita 'penuhi'. Samaada kita melakukan secara rela atau terpaksa, ,  Semua itu terletak pada keikhlasan ' dihati' kita.'Firman Allah SWT :-
“Sesungguhnya Allah tidak memberi petunjuk kepada orang-orang yang melampaui batas lagi pendusta.” (Q.S. 40 : 28).

Kemudian sesiapa yang membantahmu (wahai Muhammad) mengenainya, sesudah engkau beroleh pengetahuan yang benar, maka katakanlah kepada mereka: "Marilah kita menyeru anak-anak kami serta anak-anak kamu, dan perempuan-perempuan kami serta perempuan-perempuan kamu, dan diri kami serta diri kamu, kemudian kita memohon kepada Allah dengan bersungguh-sungguh, serta kita meminta supaya laknat Allah ditimpakan kepada orang-orang yang berdusta".
(A-li'Imraan 3:61) |

Hadith :

“Sesungguhnya kejujuran akan menunjukkan kepada kebaikan, dan kebaikan itu akan menghantarkan kepada surga. Seseorang yang berbuat jujur oleh Allah akan dicatat sebagai orang yang jujur. Dan sesungguhnya bohong itu akan menunjukkan kepada kelaliman, dan kelaliman itu akan menghantarkan ke arah neraka. Seseorang yang terus menerus berbuat bohong akan ditulis oleh Allah sebagai pembohong.” (Hadits riwayat Bukhari dan Muslim )

“Pertanda orang yang munafiq ada tiga: apabila berbicara bohong, apabila berjanji mengingkari janjinya dan apabila dipercaya berbuat khianat” (Hadits riwayat Bukhari dan Muslim.).


Bukan menuduh atau membuat fitnah tetapi ini adalah hakikat keatas apa yang telah dilakukan olih Najib aka Perdana Menteri aka Menteri Kewangan aka Penasihat 1MDB aka Ahli Parlimen Pekan aka suami Kak Ros aka Bapa kepada Anak-anak Najib aka Anak kepada Tun Razak.

Najib dan Kabinetnya masih cakap berbelit belit ( Pembohong)

Kata Najib :-

Baki dana pelaburan 1Malaysia Development Berhad (1MDB) yang diuruskan Cayman Monetary Authority sebanyak AS$1.103 bilion ditebus dalam bentuk wang tunai, kata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak. -

"Keputusan untuk menggunakan bank di Singapura bertujuan untuk memudahkan urusan pengeluaran wang memandangkan peraturan yang ditetapkan oleh Bank Negara Malaysia (BNM) memerlukan kelulusan BNM diperoleh bagi setiap transaksi wang melebihi RM50 juta," katanya dalam jawapan bertulis yang diedarkan kepada media di lobi Dewan Rakyat,  -

Tetapi kini, kata Najib :-


Kerajaan hari ini menjelaskan bahawa baki pelaburan 1Malaysia Development Berhad (1MDB) yang diuruskan oleh Cayman Monetary Authority sebanyak AS$1.103 bilion, telah ditebus dalam bentuk aset dan bukannya wang tunai.

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak berkata, baki pelaburan itu ditebus dalam mata wang dolar US (US$) dan masih disimpan di BSI Bank Limited Singapore (BSI Singapore), bertujuan untuk mengimbangi liabiliti dolar US syarikat.

Selanjutnya di : http://www.bharian.com.my/node/56112


Kata 1MDB tiada masaalah, tetapi kenapa perlu 'menyelamat'?

 Kita percaya bahawa langkah2 pemulihan boleh kita lakukan untuk mengurangkan jumlah hutang 1MDB dan inilah perkara yang sedang diusahakan oleh pihak kerajaan. Saya yakin MOF boleh bersama2 memastikan pelan pemulihan itu dapat dilaksanakan walaupun kita berdepan dengan begitu banyak kritikan. Lambat laun kita boleh membuktikan bahawa langkah2 menyelamatkan ataupun memulihkan 1MDB boleh mencapai matlamatnya.

Najib Masih lagi nak menegakkan "pembohongan?

Najib juga menafikan 1MDB kehilangan RM42 bilion, iaitu jumlah tanggungan hutangnya, dan berkata nilai itu kini tersimpan dalam bentuk tanah TRX seluas 70 ekar dan Bandar Malaysia seluas 500 ekar. -


Datuk Seri Najib Razak akhirnya mengaku wang syarikat sarat hutang 1Malaysia Development Berhad (1MDB) yang dibawa pulang daripada Pulau Cayman tidak disimpan di bank di Singapura. - See more at: http://www.themalaysianinsider

Husni pulak menambah :-

"Saya rasa ini satu kesilapan, kesilapan dalam erti kata tafsiran apabila mereka (1MDB) mengatakan sudah menebus dan menyimpannya di sebuah bank di Singapura," kata Husni yang tidak menamakan bank di Singapura itu semasa ditemui pemberita di luar Dewan Rakyat. -
"Ia sebenarnya simpanan, ia dalam bentuk unit, ia disokong oleh dana kekayaan berdaulat." 


 Duit Hutang didakwa 'dana kekayaan' 'Dana Cayman' menyerlahkan 'pembohong' Pemimpin

                                Muhyiddin Mula Menyampah dengan isu 1MDB

Kata Muhyiddin Yassin :-


“Saya bukan nak menunjukkan kehebatan saya atau nak menunjukan saya benci kepada pimpinan atau tak sebulu dengan presiden saya… tidak. Saya hormat. Sebagai manusia saya kena hormat.

“But this a real problem..bagaimana dalam tempoh yang begitu singkat sebuah syarikat yang ditaja menanggung beban sampai RM42 bilion.

“Saya beritahu perdana menteri..Sack all those guy Board of 1MDB..buang mereka.

“Saya nak sebut di sini supaya ahli parti faham..Pasal mereka yang menyebabkan perdana menteri terpaksa menanggung (beban),…tapi ( masih) tak buang lagi…,” ujarnya dalam nada kesal.


Dalam rakaman itu, Muhyiddin turut mengakui bahawa 1MDB membayar kadar faedah sehingga RM200 juta setiap bulan.

“Tak pernah saya terfikir mana-mana syarikat dalam dunia tanggung beban seperti berlaku di Malaysia. Buang lah CEO ini.. buang..

Kata Zam pulak :-

“Saya bukan nak menunjukkan kehebatan saya atau nak menunjukan saya benci kepada pimpinan atau tak sebulu dengan presiden saya… tidak. Saya hormat. Sebagai manusia saya kena hormat.

“But this a real problem..bagaimana dalam tempoh yang begitu singkat sebuah syarikat yang ditaja menanggung beban sampai RM42 bilion.

“Saya beritahu perdana menteri..Sack all those guy Board of 1MDB..buang mereka.

“Saya nak sebut di sini supaya ahli parti faham..Pasal mereka yang menyebabkan perdana menteri terpaksa menanggung (beban),…tapi ( masih) tak buang lagi…,” ujarnya dalam nada kesal.

Ucapan itu dirakam dalam satu video yang dimuatnaik di Youtube oleh penulis blog yang juga bekas wartawan, Firdaus Abdullah.

Dalam video bertajuk ‘Luahan Hati Timbalan Presiden Umno-1MDB’ itu, Muhyiddin ditunjukkan berucap kepada pemimpin tertinggi Umno, termasuk naib presiden.

Antaranya Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi, Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Ahmad Maslan dan Menteri Besar Pahang, Datuk Seri Adnan Yaakob.

Pertemuan itu dipercayai berlangsung semasa sambutan ulangtahun Umno ke-68.

Dalam rakaman itu, Muhyiddin turut mengakui bahawa 1MDB membayar kadar faedah sehingga RM200 juta setiap bulan.

“Tak pernah saya terfikir mana-mana syarikat dalam dunia tanggung beban seperti berlaku di Malaysia. Buang lah CEO ini.. buang..

                                  Najib tetap tak mahu buang  CEO 1MDB

Kerajaan hari ini menafikan bahawa Ketua Pegawai Eksekutif 1Malaysia Development Berhad (1MDB), Arul Kanda Kandasamy, mengemukakan penyata bank palsu berkaitan akaun anak syarikatnya yang dikatakan dari cawangan Bank BSI di Singapura.

"Kenyataan ahli Yang Berhormat bahawa Arul Kanda mendapat penyata bank yang bukan milik BSI adalah tidak benar," kata Menteri Kewangan, Datuk Seri Najib Razak dalam jawapan bertulis kepada Datuk Mohd Ariff Sabri Abdul Aziz (Raub-DAP) yang diedarkan di Dewan Rakyat di sini hari ini.

Ariff bertanyakan Najib bagaimana Arul mendapat penyata bank yang bukan milik BSI, dan jika penyata itu bukan dari bank berkenaan, ia ternyata pemalsuan dokumen, dan sama ada ia mendedahkan 1MDB kepada tindakan undang-undang oleh BSI.
- See more at: http://www.melanaublogger.com

                          Pemimpin UMNO Batu Pahat pula membalun Muhyiddin
                                                             Kata Zam pula :-

MENTERI KOMUNIKASI ARAH JASA SERANG TAN SRI MUHYIDDIN


Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Ahmad Shaberi Cheek telah mengarahkan Ketua Pengarah JASA,Mohd Puad Zarkashi melancarkan serangan terhadap Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin berikutan pendedahan klip video ucapannya  yang menyanggah  cara Perdana Menteri Datuk Seri Najib menguruskan masalah pengurusan kewangan  1MDB yang melibatkan lebih RM 40 billion.

Logiknya Ketua  Pengarah JASA terletak  secara langsung di bawah Menteri yang berkenaan dan jika ini dilakukannya bersendirian maka berarti Menteri tidak lagi mempunyai kawalan keatas pegawainya yang juga anggota Majlis Kerja Tertinggi UMNO.

Puad Zakarshi telah mengecam   Muhyiddin dalam facebooknya  sebagai Menteri Pelajaran yang malas  mengadakan lawatan berbanding dengan beliau ketika menjadi Timbalan Menteri Pelajaran yang sanggup  melawat ke sekolah -sekolah  di daerah terpancil.

                            Menteri Kabinet dari Kota Belud Sabah pula berkokok :-

         Cakap Pemimpin UMNO  dari Sabah kebanyakanya tak bolih pakai, semua lalang

Rahman Dahalan pulak tidak menyokong Muhyiddin :-

Memecat ahli lembaga pengarah syarikat sarat hutang 1Malaysia Development Berhad (1MDB) tidak akan memberikan jawapan terhadap isu yang membabitkan syarikat pelaburan strategik Kementerian Kewangan itu, kata seorang menteri Umno. 

Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan Datuk Abdul Rahman Dahlan berkata, sekiranya saranan yang diutarakan Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin itu dilaksanakan, belum tentu kebenaran sebenar akan dapat diperolehi. 


Tidak mahu ulas panjang-panjang, kalian fikirlah sendiri, apa yang dinanti  tahun 2020 bukanlah satu petanda baik sebaliknya ianya merupakan 'malapetaka' kepada Umat Melayu dibumi ini.
                                   
                                       

                                                  ikhlas dari :- Cahaya Al MajidNo comments:

Post a Comment