Wednesday, 7 January 2015

THE PROMISED LAND : 2 BULAN MENDATANG ADALAH AMAT KRITIKAL BUAT NEGARA

KEMAKMURAN EKONOMI NEGARA SEDANG DI GORENG
OLIH  PEDAGANG PEDAGANG YAHUDI

                                 HIDUP ATAU  MATI  DAN MASA DEPAN  NEGARA
                                          BAKAL  TERJAWAP SEAWAL JUNE 2015

Bismillah-hir-rahman-nir-rahim

Ingatlah wahai rakyat semua, Apabila  kebenaran mula dinafikan, apabila pembohongan dijadikan kebenaran,, apabila kejahatan mula diselindungkan, apabila kebaikan mula difitnahkan maka ingatlah bahawa 'siksa' Allah SWT amat dekat dihalkum kalian.

Ingatlah apabila rezeki yang dilimpah mula  dibazirkan,  apabila kekayaan mula diperagakan, apabila kekayaan dijadikan riba, apabila hutang dijadikan cagaran maka tunggulah , hari nya semakin hampir meneroboh pintu rumah anda.

Ingatlah wahai jiwa-jiwa semua...kita sedang melalui 'phrasa' yang disebutkan.

Harga minyak sedang merudum,pasaran saham juga merudum, nilai matawang juga merudum, apakah 'isyaratnya'?

Hutang negara sedang mendaki, hasil negara semakin menurun, dan hasil bumi semakin hilang harga, apakah 'isyaratnya'?

Petronas merupakan 'mesin' penjanaan pendapatan negara. Kalau sebelum ini harga yang dinikmati setara USD 110-00 tetapi kini nilainya menyusut sehingga USD 50-00. Apakah implikasinya?

Kalau dahulu harga minyak sawit mencapai RM 3,000-00-RM4,000-00 setan tetapi kini harganya sudah menyusut,dibawah RM2,000-00  apakah tandanya ini?

Kalau dahulu harga getah mencapai RM3.80 sekilo tetapi kini harganya kurang dari RM1.90 kg, apakah tandanya ini?             
                     Dr Hoo Ke PingRizab Antarabangsa Malaysia oleh BNM US$134.9 Bilion Jatuh Kepada US$120.7 Bilion.

Sebenarnya negara ini sedang melalui prasa-prasa yang diakibatkan dari 'tangan-tangan pemimpin'' yang hilang pertimbangan.

Al Maidah Ayat :51
Wahai orang-orang yang beriman! Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai teman rapat, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka teman rapatnya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu mereka itu. Sesungguhnya Allah tidak memberikan petunjuk kepada kaum yang berlaku zalim.

“Ini adalah perangkap yang dipasang olih ' musuh Islam'  terhadap 'pemimpin-pemimpin' yang buta hati dan buta mata, dan  telah mengena. Tujuannya adalah untuk 'merebahkan' ekonomi negara ini  melalui PERCATURAN mereka..

Kerana terpesona dan termakan umpan dengan pulangan 30% dari pelaburan yang dibuat  melalui 'instrument' yang dipanggil "BOND" , yang dicagar kepada 'pedagang=pedagang' yang kebanyakkannya adalah 'Yahudi',maka, 'masa depan ekonomi' dan 'kewangan' yang dijangka dapat dijana sebagai pulangan kepada 1MDB  nampaknya 'sedang menghadapi risiko'. Dan ketentuan kejayaan pemulangan ini banyak terletak ditangan-tangan pedagang ini..

Inilah yang dijangka :-

                                      JERAT DAN MULA MENGENA

"Perhaps the funds in the Cayman Islands are tied up in 'investments' of highly questionable value, which if disposed today will result in massive unbearable losses to 1MDB?"

Punca Hutang 1MDB Malaysia Bernilai RM22.25 Bilion Meningkat Mendadak RM25.7++ Bilion Dalam Tempoh Hanya 9 Bulan. sebahagian besar hutang 1MDB adalah terdiri daripada matawang dolar Amerika Kini .1MDB dibebankan hutang sejumlah RM42 bilion Daripada hutang berjumlah RM42 bilion, Pecahan hutang dalam matawang dolar Amerika bernilai RM22.25 bilion bersamaan US$7.4 bilion telah meningkat sebanyak RM3.96 bilion menjadi lebih RM25.7 bilion gara-gara kejatuhan mendadak ringgit Malaysia pada ketika ini sejak 9 bulan yang lalu

Where is RM4 billion Caymans fund,

Dan dijanjikan :-

 RM4 billion fund will be received in full before the end of November last year. -

"The question :-  why the RM4 billion funds from the Cayman Islands which was supposed to be 'returned' in November 2014, hasn’t been repatriated to assist in alleviating 1MDB’s debt crunch?"
and 1MDB  missed two repayment deadlines for a RM2 billion debt in November and December last year, which was part of a rescheduled and restructured debt it couldn’t pay in November 2013.

Permainan 'investment' ciptaan Yahudi inilah yang akan 'menjerat dan meruntuhkan' kewangan dan ekonomi negara.

                                                    Cahaya Al Majid

1 comment:

 1. Kelantan RED WARRIORS sah cuma Pondan-Pondan yang berlagak bodoh-sombong, berlagak gedeber, hakikatnya lemah lembut, pondan, dayus lebih teruk drp betina dan pondan Jalan Chow Kit.

  RED Warrior tak berani tegur Kerajaan PAS Kelantan, tak beri persoal kemana halatuju Islam Kerajaan Pas Kelantan, kenapa beri Tanah Balak pada Dap Lahanat Nga & Ngeh Bersaudara, hingga mereka jadi Jutawan Kaya Raya, Puak Pimpinan Pas Kelantan Makan Rasuah simpan duit, Rakyat Kelantan makin miskin..

  Puak Red Warrior Ibu Kota MELIWAT orang kampong, mencelakakan kehidupan Mak Bapak, Ibu dan Ayah, sanak saudara kerana menyebarkan Dakyah Puak Pimpinan Rasuah Pas..

  Para Pemimpin PASMA Kerajaan PAS Kelantan Perasuah Tegar.., Husam Musa kaya raya...Dr Hata Ramli Kaya Raya...

  Red Warrior memang macam PONDAN...Lembik, Longlai..cuma tahu memuaskan Nafsu di Takbai, Golok..Minom lah kat sana puas-puas, balik Kelate jadi alim balik...

  Biar lagi banyak malapetala, bala turun di Kelantan, disebabkan masyarakat Kelantan, memang macam itu...tak mahu mengubah nasib, apa lagi menegakkan kebenaran.

  APA RED WARRIOR ADER TELOR KER?

  ReplyDelete