Tuesday, 17 January 2017

THE PROMISED LAND : LAWAK GILER PEMIMPIN UMNO 2017 NI...

Bismillahhirrahmannirrahim.

Dulu masa mula mula menggula peneroka Felda, diuar-uarkan bahawa sekiranya FGV disenaraikan dibursa saham maka para peneroka bakal mengaut keuntungan berlipat kali ganda dari nilai pasaran dan kebajikan peneroka pasti terjamin, almaklumlah penyenaraian yang kedua terbesar didunia selepas Facebooklah katakan.

Maka berlumba lumbalah para pemimpin UMNO dan BN mengiya dan menghalalkan apa yang dicadang oleh Presiden UMNO.
Tengok sekarang..apa sudah jadi ooi..
Dari harga penyenaraian rm 4.50 sesaham tetapi  kini dah berada dibawah rm1.70 sesaham...banyak dah hilang tu...apa komen pemimpin UMNO dan BN..apahal Felda dah mula nak melingkup .

Tak cukup dengan cerita Felda didalam negeri, Isa Samad ataupun Pengerusi Felda, tunjuk pandai pula , beli pulak hotel kat London, katanya investment perhotelan bakal menjana pendapatan tambahan untuk Felda, maka Hotel pula dibeli, bukan satu tapi dua.

Beratus juta duit Felda mengalir , tetapi akhirnya, terpaksa dijual kerana kata Pengerusi Felda yang baru dilantik,;Sharil Samad, pengeoperasian hotel dan pulangan tidak  menguntungkan pula .
Tak cukup dengan itu pegangan share oleh Felda terhadap Maybank yang bernilai rm280 juta pun terpaksa dijual.

Aiiik..apa sudah jadi?...Kenapa?

Nampaknya ,apa saja perancangan Najib terhadap  Felda, semuanya tidak mendatangkan hasil..sebaliknya. Felda yang rugi..adakah strategi ekonomi Najib bolih dipakai?

Yang terbaru Felda nak beli saham syarikat perladangan sawit di Indonesia pula. Dan dikata pembelian tersebut 3 kali ganda lebih mahal dari harga pasaran. Walaupun berbuih mulut pemimpin Pembangkang serta rakyat suara anak Felda membantah tetapi semua itu tidak dihiraukan oleh Najib mahupun Peneraju Felda. Mereka kekal menyatakan akan memperolehi keuntungan.

Nak untung macammana?? 3 kali ganda mahal beb..

Untung sebenarnya hanya pada mereka ...yang bakal rugi dan terbeban dengan hutang  adalah rakyat dan peneroka....

Belum ada satu investment lagi yang mendatangkan hasil dari buah tangan Najib..semuanya hancur..contoh terdekat 1MDB hutang dah berkepuk..rm50 billion..yang bangang dan yang tolol yang kena bayar dan tanggung adakah rakyat.

Itulah pencapaian terhebat  Presiden UMNO aka Najib Razak.

Harga barang naik
Ekonomi menyempit
Nilai Matawang merudum
Yang terhebat..poket rakyat dirompak bagi menampung kehidupan mereka.

Kepada UMNO dan BN bergembiralah dengan sisa sisa kuasa yang ada.
Masa anda sudah tamat.

                 Cahaya Al Majid

2 comments:

  1. UMNO-BN not only a gone Use by Date...but LONG OVERDUE to be gone for good!

    Cahaya Al Majid, a light but very clear article...keep persevering Bro.

    MLN

    ReplyDelete
  2. memang najib,umnobn kaki songlap duit rakyat.
    in sya allah, sama sama kita berusaha utk hapuskan najib pencuri nie and also umnobn buat selamnya.
    pm paling bangsat and penipu serta perasuah dalam dunia nie adalah NAJIB HARAMI !!!

    ReplyDelete