Monday, 1 May 2017

THE PROMISED LAND: HJ HADI..PAS BUKAN KAKI GADUH TAPI...

Bismillahirrahmanirrahim.

JANGAN SAMPAI JADI LIDAH ULAR

Presiden PAS hari ini menafikan bahawa PAS bukanlah sebuah parti gaduh seperti yang didakwa. Siapa sebenarnya mendakwa PAS ni kaki gaduh??

Oh..tak benar lah citer tu..Heeeem ..Fitnah.. la tu..

Kata Presiden PAS  dahulu PAS pernah ditendang keluar  dari BN. Tak serik dengan itu ketika bersama Semangat 46 dahulu pun PAS ditendang sekali lagi dakwa Hj Hadi , sejarah berulang lagi sekali lagi ketika bersama Pakatan pun PAS disingkir juga.

Malang sungguh nasib PAS ni.. ashik ashik kena tendang saja..Walaupun PAS bukan sebuah Parti KAKI GADUH seperti yang didakwa Hj Hadi..

Tak kan kena tendang tanpa sebab kot!?!

Macam ni Hj Hadi..Kita terimalah kenyataan awak bahawa PAS bukan sebuah Parti KAKI GADUH tetapi pada hakikatnya apa yang disemburkan  melalui kata kata  atau ungkapan Pemimpin Pemimpin tertinggi PAS itu terlebih buruk dari pelabelan sebagai  ' kaki gaduh_.

Kata kata.caci nista dam fatwa menghukum orang lain  sebagai kafir dan sesat adalah terlebih berat dan buruk.  Membiawakkan orang lain dan " mentaikkan" orang lain dengan kata kata ,.Amatlah..Kurang ajar.

Kalau bagitulah sifatnya PAS  dari dahulu hingga sekarang..Patutlah kena tendang ..
memang patut pun.  Ini salah sendiri kerana tidak beramal dengan ilmu yang benar.

Bila berbicara dengan kata kata kesat yang tersembur deri lidah.yang lancang tanpa sempadan, macam mana nak didik orang lain untuk ikut agama awak.

Bukan reputasi Hj Hadi saja yang terjejas tetapi sebaliknya kesucian agama Islam dan ajaran  Rasulullah saw  serta seluruh umat Muhammad juga terheret sama.

Pernahkah Hj Hadi mahupun ahli PAS memikirkan nya.

Jangan jadi lidah ular..Sudahlah..

             Cahaya Al MajidNo comments:

Post a Comment